Tweets by @herkingen_55

10-11 | Herkingen ’55 op bronzen positie in 4H na winst op OFB

Ooltgensplaat – In Ooltgensplaat heeft Herkingen ’55 op het tandvlees een overwinning uit het vuur weten te slepen. Gezien het spelbeeld en het verloop van de wedstrijd zag het er lange tijd naar uit dat de geelhemden puntloos huiswaarts konden keren. Waar de thuisclub een aantal kansen onbenut liet, was het rendement aan Herkingse zijde voldoende om de winstpartij weg te kapen. Met dit resultaat bezet de formatie van Van Neck momenteel de derde stek in de vierde klasse H.

Herkingen ’55 op bronzen positie in 4H na winst op OFBDoor de hevige regenval was er van goed voetbal weinig sprake en moest het vooral van inzet en werklust komen. De jeugdige thuisploeg pakte de wedstrijd van meet af aan bij de spreekwoordelijke strot en zette Herkingen met de rug tegen de muur. In de 17e minuut kwam Floor centimeters te kort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden na een inzet van Ketting. Enkele minuten later moest Verboven ingrijpen op een inzet van Goemaat. In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Van der Kuijl de bal richting tweede paal binnen (1-0). Herkingen probeerde zich in de wedstrijd te spelen. Het eerste wapenfeit voor de geelhemden was een vrije trap van Bouwens in de 43e minuut. De inzet werd door Verstrate uit de bovenhoek geranseld.

In het tweede gedeelte probeerde Herkingen een vroege gelijkmaker te forceren. In de 49e minuut miste een vrije trap van Bouwens de nodige kracht om Verstrate te verrassen. In de 55e minuut leek een tweede treffer voor de thuisclub een formaliteit. Op de linkerflank ging Floor sterk door. Zijn panklare voorzet werd door Overbeeke recht op doelman Verboven gekopt in plaats van in de touwen. In de tegenstoot sloeg Herkingen, tegen de verhoudingen in, genadeloos toe. Vanaf de linkerflank zette Bouwens de bal voor op De Leeuw. De aanvaller was iedereen te slim af en kopte met een bekeken kopbal de gelijkmaker binnen (1-1). OFB trok wederom het initiatief naar zich toe. In de 65e minuut leverde een foutieve bal in de Herkingse defensie een dot van een kans voor de thuisclub op. De inzet verdween naast het doel van Verboven. In de 73e minuut ging Herkingen wederom door het oog van de naald als een prima aanval van de thuisclub niet doeltreffend wordt afgerond. In de 80e minuut brengt de deklat redding voor de geelhemden en blijft Bestman op de doellijn koelbloedig en voorkomt daarmee verder gevaar. In de 85e tekent Herkingen voor de winst. Op een diepe bal creëert  Van den Ochtend zichzelf vrije doorgang richting Verstrate en met een slimme schuiver laat hij de doelman kansloos achter (1-2). In het slot gooit OFB alles in de strijd om alsnog een verdienstelijk punt te omarmen, maar trok Herkingen op routine het duel over de eindstreep.

Website Sponsoren

09-ws_dagwinkel.png