Tweets by @herkingen_55

20-10 | Herkingen ’55 in tweede deel naar (geflatteerde) zege op FIOS

Herkingen – Herkingen ’55 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het Achthuizense FIOS met lege handen huiswaarts te sturen. De formatie van Van Neck weet voor de rustperiode niet te imponeren en mag daarbij van enig geluk spreken dat het ongeschonden de kleedkamer kan opzoeken. In het tweede gedeelte zet de thuisclub de wedstrijd naar de hand en via doelpunten van de ingevallen Patrick van den Ochtend (2x) en Bouwens wordt de zege veiliggesteld.

Herkingen ’55 in tweede deel naar (geflatteerde) zege op FIOSNa een aftastende beginfase is de eerste kans voor de bezoekers. In de 17e minuut bokst Verboven een vrije trap van Huibrechtse uit de linkerbovenhoek. Enkele minuten later krijgt Nijland vrije doorgang, maar ziet FIOS deze doelkans verdampen als Van Bergen zich in buitenspelpositie nestelt en daarmee de ‘oog-in-oog’-situatie met Verboven om zeep helpt. Het duurt een half uur voordat Herkingen iets uit haar schulp kruipt. In de 32e minuut zeilt een inzet van Bouwens over de deklat. In de 38e minuut krijgt FIOS de kans om de wedstrijd open te breken. Aan de linkerkant gaat Zeeg Robbemond goed door, maar ziet vervolgens zijn inzet op de paal belanden. Op het middenveld mag broer Jack Robbemond van geluk spreken dat een forse charge op Bouwens wordt bestraft met slechts een gele kaart. In de slotminuut van de eerste helft claimt FIOS nog een strafschop, maar wuift de goedleidende arbiter De Winter de smeekbede weg.

Aan het begin van de tweede helft voert Van Neck een tweetal wissels door. De Leeuw voor Kik en Patrick van den Ochtend voor de geblesseerde Bestman. De thuisclub krijgt meer grip op de wedstrijd en FIOS weet er sporadisch uit te komen. In de 59e minuut kopt Melissant een hoekschop van Bouwens hard in, maar weet Leeflang op de doellijn redding te brengen. Een zestal minuten later redt doelman Brandwijk knap door een vrije trap van De Leeuw uit de bovenhoek te boksen. In de 69e minuut heeft Patrick van den Ochtend vrij baan richting FIOS-goal, maar redt Brandwijk dit keer met de voet. In de 73e minuut krijgen de geelhemden loon naar werken. Een splijtende pass vanuit het middenveld wordt door Patrick van den  Ochtend opgepikt en doeltreffend afgerond (1-0). De thuisclub controleert de wedstrijd en kan de marge in de 81e minuut vergroten als het een strafschop krijgt toegewezen na een overtreding op De Leeuw. Bouwens schaart zich achter de bal en schiet deze snoeihard binnen (2-0). In het restant van de wedstrijd maakt de jeugdige Jim Molenaar (15!) zijn debuut in de hoofdmacht. In blessuretijd tekent Van den Ochtend voor zijn tweede treffer als Brandwijk een hoekschop niet weet te controleren en de ingevallen Herkingse spits van dichtbij de 3-0 op het scorebord brengt.

Website Sponsoren

03-ws_smalle-nolle.png