Tweets by @herkingen_55

13-10 | SNS in povere 90 minuten langs Herkingen ‘55

Herkingen – In de vierde speelronde (4H) kruist Herkingen ’55 de degens met SNS. In een niet al te spectaculaire derby gaan de bezoekers uit Stad aan ’t Haringvliet verdienstelijk met ‘de driepunter’ naar huis. De thuisclub miste de vandaag de nodige werklust en moest dit dan ook bekopen met een, toch wel onnodige, maar terechte nederlaag.

SNS in povere derby langs Herkingen ‘55Het duurt een twintigtal minuten alvorens een eerste doelgerichte kans zich op het sportveld aan de Stoofweg aftekent. Op een lange pass van Vroegindeweij snel Durinck de Herkingse verdedigende linie voorbij, maar zijn inzet verdwijnt hoog over het doel van doelman Verboven. Enkele minuten later smoort een vrije trap van Arensman in de muur. Aan de andere kant caramboleert een inzet van Melissant naast het doel van Van Asperen. SNS is gretiger en dat heeft in de 36e minuut bijna succes als Braber op karakter doorzet en zijn inzet op de paal ziet landen.

Na de rustperiode profiteren de gastheren optimaal door een foutieve ingreep in de geel/zwarte verdediging direct af te straffen. Als een lange pass uit het achterveld in de 48e minuut verkeerd wordt ingeschat is Arensman het meest alert om de bal op te pikken. Met een strakke inzet in  de verre hoek blijft Verboven kansloos achter (0-1). De geelhemden proberen zich in de wedstrijd te spelen, maar lopen zich keer op keer stuk op het sterke Stadse verdedigingsblok. Toch mag SNS opgelucht adem als een inzet van Bouwens in de 58e minuut over Van Asperen naast de goal verdwijnt. Door deze aanvalsdrift loopt de thuisclub in de 63e minuut een tweede tegentreffer op als een vlijmscherpe counter door Braber en Arensman feilloos wordt uitgespeeld (0-2). Van Neck brengt De Leeuw en Van Vliet voor respectievelijk Molenaar en Van den Ochtend. Met nog een klein kwartier op de klok vindt de thuisclub de aansluiting in het duel. Uit een hoekschop zet De Leeuw goed door en laat Van Asperen van dichtbij kansloos (1-2). In blessuretijd krijgt Herkingen nog een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied. De inzet van Melissant is een eenvoudige prooi voor Van Asperen.

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Karin Bakker)

Website Sponsoren

01-ws_timmerberg.png