Tweets by @herkingen_55

06-10 | Herkingen ’55 pakt de winst in derby bij DVV '09

Dirksland – De spraakmakende derby tussen DVV ’09 en Herkingen ’55 kan deze editie als een ‘boeiend schouwspel’ worden betiteld. Door strijd en beleving weten beide teams het vele publiek aan de Philipshoofjesweg tot aan het eindsignaal te vermaken. In een spannende slotfase trekt Herkingen ’55 aan het langste eind nadat Maikel van den Ochtend in de 88e minuut de winnende treffer voor de geelhemden weet aan te tekenen.

Herkingen ’55 pakt de winst in derby bij DVV '09Herkingen ’55 begint voortvarend. In de 4e minuut kopt Melissant uit een vrije trap van Bouwens hard in, maar kan Erik Kik de bal in de doelmond niet ontwijken. Daardoor blijft verder gevaar voor doelman Hanenberg uit. Beide ploegen pakken de wedstrijd ‘bij de strot’ en dat maakt dat arbiter Kleinkramer in de beginfase al direct orde op zaken stelt met het tonen van een gele prent aan Bouwens (Herkingen’55) en Kieviet (DVV’09). In de 17e minuut lijkt een afgeslagen bal voor de voeten van de inlopende Bouwens te vallen, maar weet Van der Velde ternauwernood verder onheil te voorkomen. Na twintig minuten komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en weet het Herkingen onder enige druk te zetten. Dat levert een aantal spaarzame doelpogingen op. In de 32e minuut buit de thuisclub een afgeslagen hoekschop bijna effectief uit. Op een lange pass gaat Van Bergen goed door en soleert zich een baan door de Herkingse defensie. In een poging doelman Verboven te verschalken legt hij de bal breed op de inlopende Jesper Hanenberg, maar weet routinier Melissant met een ferme sliding de openingstreffer te voorkomen.

Na de rustpauze komt Herkingen wederom sterk uit de startblokken. In de 48e minuut omspeelt Van den Ochtend zijn directe tegenstander. Uit de strakke voorzet glijdt Goedegebuur de bal in, maar ziet deze vervolgens op de buitenkant van de paal belanden. Naarmate de klok doortikt, neemt de spanning met de minuut toe. In de 63e minuut komt de thuisclub op voorsprong. Uit een scrimmage pakt Van Bergen de bal op, omspeelt de Herkingse verdediging en schiet feilloos binnen (1-0). De feestvreugde verdwijnt al vrij snel als Herkingen binnen twee minuten op gelijke hoogte komt. Een verre inworp van Bouwens wordt door Molenaar in de voeten van Melissant gekopt die de gelijkmaker aantekent (1-1). In het slotkwartier zoeken beide teams naar de winnende treffer, maar weten elkaars verdedigende linies niet te beslechten. Waar het duel lijkt af te stevenen op een gelijkspel slaat Herkingen in de 88e minuut genadeloos toe. Van den Ochtend omspeelt aan de rechterkant zijn tegenstander en waar iedereen rekent op een voorzet, kiest de spits voor de korte hoek en laat doelman Hanenberg daarmee kansloos (1-2). In de resterende minuten probeert DVV ’09 nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar trekt de formatie van Van Neck de driepunter collectief over de eindstreep.

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Marjo Smit)

Website Sponsoren

01-ws_timmerberg.png