Tweets by @herkingen_55

29-09 | Herkingen ’55 boekt verdienstelijke zege op Stellendam

Herkingen – De eerste thuiswedstrijd voor Herkingen ’55 in de vierde klasse H kent gelijk een mooi affiche. Aan de Stoofweg kunnen de geelhemden de veters strikken voor het treffen met Stellendam. Na een vroege achterstand tonen de geelhemden veerkracht door de derby met een 4-2 zege af te sluiten. Herkingen-trainer Ron van Neck is in zijn nopjes met de overwinning. ‘We hebben goed gespeeld vanuit een sluitende organisatie en met de juiste positieve agressie om de duels te winnen. Een terechte uitslag’.

Herkingen ’55 boekt verdienstelijke zege op StellendamHet duel aan de Stoofweg wordt door de bezoekers direct met beide armen omarmd en levert in de derde minuut al een treffer op wanneer Michael Mettrop de bal uit een voorzet van de linkerflank ineens in de touwen jaagt (0-1). De thuisclub weet zich al snel te herpakken en komt naarmate de minuten doortikken steeds beter in de wedstrijd. In de 14e minuut verdwijnt een inzet van Qualm rakelings over de deklat. Een zestal minuten later promoveert Stellendam-doelman Van Helden een inzet van Goedegebuur tot hoekschop. Stellendam speelt solide en probeert Herkingen vanuit de counter te bestoken. Het levert de rood-witten een aantal spaarzame kansjes op. Ruim op het half uur komt Herkingen op gelijke hoogte. Melissant weet uit een vrije trap van Bouwens het leder knap diagonaal in de verre hoek te koppen (1-1). Op slag van rust komt Stellendam nog dichtbij een tweede treffer. Uit een hoekschop kopt Breederveld hard in en redt doelman Verboven knap met de vuist.

Na de rustperiode wordt het publiek getrakteerd op een spectaculaire openingsfase. In de 47e minuut snelt Goedegebuur zijn directe tegenstander voorbij. Een steekbal op Bouwens brengt de middenvelder in kansrijke positie. Met een strakke inzet verdwijnt de bal onhoudbaar in de verre hoek (2-1). Lang kan de thuisclub niet van de voorsprong genieten. Miscommunicatie in de verdedigende linie wordt door Breederveld in de 49e minuut direct uitgebuit met de gelijkmaker (2-2). Herkingen blijft in een goed resultaat geloven en weet Stellendam in verdedigende positie te drukken. In de 59e minuut raakt Bouwens uit een vrije trap de deklat. Enkele minuten later redt Van Helden met de vingertoppen uit een soortgelijke situatie. In de 78e minuut slaat de thuisclub toe. Goedegebuur soleert met de bal aan de voet naar binnen en haalt verrassend uit (3-2). Na deze treffer probeert Stellendam opportunistisch de gelijkmaker te forceren. Die valt bijna als een inzet van Mettrop via de vingertoppen van Verboven op de lat uiteenspat. In de slotfase voltrekt Herkingen het definitieve vonnis wanneer Huizer uit een afgeslagen hoekschop de 4-2 op het scorebord zet.

Website Sponsoren

07-ws_velde-watersport.png