Tweets by @herkingen_55

22-09 | Herkingen ’55 in slotfase onderuit bij Vlotbrug

Hellevoetsluis Een nieuw seizoen, nieuwe verwachtingen en dus nieuwe kansen. In Hellevoetsluis wachtte Herkingen ’55 direct een tegenstander van formaat: FC Vlotbrug. De formatie van Tom Larssen die dit seizoen, met een nieuwe spelersgroep, zijn zinnen heeft gezet op één van de prijzen; maar niet onder stoelen of banken steekt dat de hoofdprijs (lees: het kampioenschap) de enige echte prijs is. Toch had de thuisclub alle moeite met de bezoekers die georganiseerd speelden en lange tijd koers zette op een verrassing.

Herkingen ’55 in slotfase onderuit bij VlotbrugNa een aftastende beginfase zocht de thuisclub de combinatie met vlot positiespel vanuit het middenveld. Door gegroepeerd te spelen, kwam Herkingen nagenoeg niet in de problemen. De bezoekers loerden op de counter. In de 12e minuut omspeelde Maikel van den Ochtend zijn directe tegenstaander en creëerde vrij baan naar de goal. De route werd echter versperd door Vlotbrug-verdediger Scheringa. Arbiter Brouwer bestrafte deze overtreding met slechts een gele kaart. In de 19e minuut tikte Verboven een inzet van Seghers van onder de deklat. Vlotbrug voerde de druk gestaag op, maar behoudens een aantal afstandsschoten leverde het geen kansen op. In de 28e minuut kreeg Herkingen een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied. De inzet van De Leeuw verdween rakelings naast.

In het tweede gedeelte eenzelfde spelbeeld. De bezoekers speelden vanuit de organisatie een prima partij. Het middenveld met Bestman, Bouwens en Molenaar maakten oeverloze meters en die muur bleek door Vlotbrug niet te slechten. Op het uur kreeg Herkingen twee uitstekende kansen om op voorsprong te komen. In de 62e minuut kopte Melissant de bal in de voeten van de ingevallen Van Vliet. Zijn inzet werd door doelman Noordijk ternauwernood met de voet tot hoekschop verwerkt. Een zestal minuten later dook Goedegebuur achter de Vlotbrugse-verdediging op. De lob over Noordijk ging eveneens over de goal. In de 72e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Balverlies op het Herkingse middenveld bracht de bal bij Veerdonk die met een strakke voorzet de ingelopen Braber wist te bereiken. Diens kopbal verdween feilloos in de touwen (1-0). Herkingen probeerde alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar kreeg daar geen kans toe. Uit buitenspelpositie maakte Seghers in de 79e minuut de tweede treffer (2-0). Een vijftal minuten later gleed de ingevallen Pers de derde treffer voor de thuisclub binnen (3-0).

Over 90 minuten gezien een aardige pot voetbal met een terechte winnaar. Voor Herkingen '55 een goede opmaat voor de derby van volgende week als Stellendam te gast zal zijn op de pittoreske sportlocatie aan de Stoofweg.

Website Sponsoren

04-ws_heineken.png