Tweets by @herkingen_55

21-04 | DVV ‘09 komt niet langs Herkingen ‘55

Herkingen Onder zomerse temperaturen streden afgelopen zaterdag de buurdorpen Herkingen en Dirksland tegen elkaar. Na afloop kon ieder zich vinden in de 1-1 gelijke stand die al bij rust was bereikt. Het eerste kansje was voor Herkingen. Goedgebuur werd diep gestuurd maar van der Velde kwam goed uit zijn doel. In de 6e minuut kreeg DVV’09 een vrij trap aan de linkerzijde. Toes schoot de bal in een keer op het doel. De Waal liet de bal onder zich door gaan en Herkingen was verslagen (0-1).

door: Piet Bakelaar - GGOF

 
 

Een vrije trap van Toes werd goed gepakt door Verboven en ook de vrije trap van Boshoven was een prooi voor Verboven. Halverwege de eerste helft kroop Herkingen uit zijn schulp en kreeg ook enkele kansjes. Een vrije trap van Qualm werd gepakt door van der Velde. Goed storen van Van den Ochtend bracht de bal bij Kik maar het schot was te zwak om van der Velde te verassen. Een vrij trap van Melissant werd door Van der Velde in de handen van de keeper gekopt. In de 35e minuut kwam Goedgebuur goed voor zijn man, zijn schot werd maar  ternauwernood weggewerkt door Delano van der Velde.Een vrij trap van Qualm werd in het strafschopgebied goed aangenomen door Melissant. Van den Boogert haalde Melissant onderuit en er volgde een penalty. Melissant schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek. 1-1. Twee minuten later haalde Melissant Van den Boogert onderuit, ook dit werd een strafschop. Toes nam de strafschop maar Verboven keerde de inzet en behoede Herkingen voor een achterstand.


In de 49e minuut werd een schot van Brooshooft nog van richting veranderd, maar Verboven wist de bal uit de hoek te tikken. Aan de andere kant schoot van den Ochtend via een  verdediger in de handen van Van der Velde. Bij een diepe bal wist van den Ochtend de bal net voor de uitgekomen van der Velde te tikken maar de bal was te hard en ging naast. Een vrije trap van Boshoven belandde nog op de lat en Verboven tikte de bal uit de hoek na een van richting verander schot van Toes. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Trainer Ron van Neck van Herkingen was tevreden  en kon zijn ploeg alleen maar complimenten geven. ‘We hebben gestreden voor wat we waard waren en met een beetje meer geluk zat er nog meer in.’ Trainer John Kleijn kon leven met een punt maar niet met de manier waarop. ‘We waren niet scherp genoeg en het tempo was veel te laag. We moeten het ritme zien terug te vinden voordat we aan de nacompetitie beginnen.

» Klik hier voor de volledige fotoreportage

Volg ons op Facebook

Website Sponsoren

05-ws_vanzuidland.png