07-10 | Pak slaag voor onherkenbaar Herkingen 2

Maasdam - Je kan wedstrijden verliezen maar de 7-1 nederlaag die de geelhemden afgelopen zaterdag voor de kiezen kregen is voor enkele stof tot nadenken, de schade was bij rust nog beperkt tot 2-0 maar na de pauze liep de thuisploeg naar hartenlust uit tegen een onherkenbaar ‘Ut tweede’.
Vooraf de wedstrijd was Codriaanse positief gezind op een goede afloop gezien de ‘op papier’ sterke 16-koppige selectie waar hij over kon beschikken. De staf werd voor vandaag uitgebreid met grensrechter Verboven die zich spontaan aanbood waarvoor hulde en gelegenheids verzorger Maikel v/d Ochtend. Gezien de manier van intapen van Maik Molenaar blijft het voorlopig bij deze ene keer voor v/d Ochtend. Over de wedstrijd op fonkelnieuw hoogpolig nepgras valt veel te schrijven en vooral veel over wat er niet goed ging, echter zijn er afgelopen zaterdag al menige woorden en stevige discussies gevallen dus houdt ondergetekende het kort.

De ruststand van 2-0 was een klein wondertje gezien de vele kansen die Binnenmaas vooral in de schoot geworpen kreeg, slechts 2 haarfijne afstandschoten konden keeper Kievit verschalken. Daar stonden slechts een paar speldenprikjes van ‘Ut tweede’ tegenover. Na rust viel al snel de 3-0 toen een speler van Binnenmaas uit een corner geheel vrijstaand de bal binnen kon werken, toen daarna de kans op 3-1 hopeloos de mist in ging werd het uit de tegenaanval 4-0 en was de wedstrijd gelopen. Uiteindelijk kon Binnenmaas nog 3x scoren en wist Patrick de spreekwoordelijke eer te redden door de hatelijke nul van het scorebord te halen.

Het is heel simpel, voetbal doe je met z’n allen is een spel dat je samen verliest en samen wint. Goed voorbeeld was vorig seizoen toen het COLLECTIEF kampioen werd, dat was de grote kracht van ‘Ut tweede’. Dit seizoen spelen we een klasse hoger en wordt er van een ieder minimaal een stapje meer verwacht zowel op de trainingsavonden als in wedstrijden, en als je je niet kan opladen voor 90 min voetbal op een zaterdagmiddag kan je beter thuis blijven. Aankomende zaterdag spelen we weer tegen Binnenmaas en wel het 6de, de kans voor degene die zich de laatste alinea aantrekken om het ongelijk te bewijzen en wel met plezier en vooral met de nodige inzet te willen voetballen voor Herkingen ’55! Tot zaterdag.


De Interim


Volg ons op Facebook

Website Sponsoren

05-ws_vanzuidland.png