• Herkingen 1 kampioen hoofdklasse R.V.B.
    1974 | Herkingen 1 kampioen hoofdklasse R.V.B. en winnaar 'Gouden Plak'
  • Herkingen '55 wint periodetitel
    2023 | Strijdlustig Herkingen ’55 kroont zich tot periodekampioen

[powr-photo-gallery id="d495c7f7_1589107947931"]

Herkingen ’55 onnodig onderuit bij WFB

Ouddorp – Na de ruime zege op Zwartewaal toog Herkingen ’55 met zelfvertrouwen naar WFB. De geelhemden kenden in Ouddorp een prima start, maar wist het aantal kansen niet te verzilveren. Aan de andere kant ging de thuisclub effectiever met de mogelijkheden om en besliste het al voor de theepauze de strijd om de 5de stek op de ranglijst.

In de 6e minuut zag Bryan Bouwens zijn inzet worden gekeerd door WFB-goalie Van Dam. Enkele minuten later redde de doelman wederom op een poging van de Herkingse aanvoerder door het leder tot hoekschop te verwerken. In de 11e minuut kwam Geert Tanis een teenlengte te kort om een steekbal van Bremer doeltreffend af te ronden. Op het kwartier ontfutselde Bouwens de bal in de WFB-verdediging, maar zijn inzet is wederom een prooi voor Van Dam. Uit een voorzet van Van den Ochtend neemt Melissant de bal ineens op de pantoffel. De volley gaat rakelings naast. In de 21e minuut loopt Herkingen in het mes. Uit een voorzet grijpt de verdedigende linie niet adequaat in en lepelt Bremer de bal subtiel over Verboven (1-0). Herkingen probeert zich te herpakken en uit een voorzet van Molenaar kopt Melissant over. Op het halfuur slaat WFB wederom toe. Een voorzet van de linkerflank wordt door iedereen gemist waarna Nagtegaal bij de tweede paal eenvoudig kan afronden (2-0). Vlak voor rust gooit WFB de wedstrijd definitief in het slot. Uit een steekpass verschijnt Tanis alleen voor doelman Verboven. De aanvaller tekent beheerst voor de derde treffer van de thuisclub (3-0).

Na de sprankelende eerste helft is het tweede gedeelte een stuk minder attractief. De eerste kans is voor Herkingen als Melissant in de 52e minuut Van Dam op zijn pad treft. Op een aantal lange passes reageert Verboven attent. Ook de ingevallen Goedegebuur weet voor Herkingen in de 63e minuut het net niet te vinden. Zijn inzet verdwijnt in het zijnet. In de slotfase is Verboven bovenliggend op de inzet van Van Lenten.